Belangrijke accessoires in een landelijk interieur, deze mogen niet ontbreken

Belangrijke accessoires in een landelijk interieur, deze mogen niet ontbreken

Hoe krijgt u nu die kenmerkende landelijke sfeer in uw interieur? Natuurlijk helpen de juiste meubelen hieraan mee, maar er is meer. Een landelijk interieur is ten eerste comfortabel. Vaak worden ruwe materialen gebruikt. De stijl is ongedwongen en elegant. Natuurlijke materialen ademen een authentieke en soms zelfs stoere sfeer uit.

Een tafel van ruw, onbewerkt hout wordt gecombineerd met zachte, comfortabele stoelen. Knuffelbare, grof gebreide wollen dekens, nonchalant gedrapeerd over de leuning van de bank. U ziet het al helemaal voor zich.

Wilt u ook een landelijk interieur wat u direct een gevoel van geborgenheid en gezelligheid geeft? Zorg dan dat deze onmisbare en kenmerkende landelijke accessoires en materialen in uw interieur terugkomen.

Belangrijke landelijke kenmerken interieur

De juiste materialen in uw landelijke interieur

Het gebruik van de juiste materialen is heel belangrijk in uw landelijke interieur. Misschien heeft u het geluk dat u gebruik kunt maken van de constructie van uw woning, zoals authentieke houten balken of bakstenen wanden. Hiermee haalt u meteen een unieke sfeer in huis.

 Daarnaast kunt u heel veel doen met de juiste materialen en kleuren. Kenmerkend in een landelijk interieur zijn de natuurlijke kleuren. Vaak wordt hier gekozen voor wit gepleisterde wanden of zachte kleuren, zoals ivoor, diverse bruintinten, oud roze, zachte grijstinten, ijsblauw of groen.

De vloer is ook een belangrijk onderdeel van uw interieur. Onbehandelde, brede houten vloerdelen zijn natuurlijk schitterend, maar niet altijd even praktisch. Natuurstenen vloeren doen het ook geweldig. Maar zelf met de uiteenlopende laminaat en pvc vloeren die tegenwoordig te krijgen zijn, legt u in een handomdraai een vloer die net op echt hout lijkt.

 Aangevuld met de juiste materialen maakt u uw landelijke interieur helemaal af, denk bijvoorbeeld aan:

 • Natuurlijke stoffen, zoals wol en linnen;
 • Kussens met een aaibare structuur;
 • Gezellige spreien;
 • Warme vloerkleden.

Meubelen in landelijke stijl

U zult er niet vreemd van opkijken als we u vertellen dat landelijke meubelen voornamelijk gemaakt zijn van hout. De afwerking kan ruw of opgeschuurd zijn, voor een extra robuuste uitstraling. De vormgeving kan sober zijn, of meer gedetailleerd, maar altijd functioneel.

We zien ook diverse ronde vormen terug in de landelijke stijl. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schitterende ronde vormen in tafelpoten, waardoor uw tafel opeens een sierlijke en elegante uitstraling krijgt.

De banken en stoelen in een landelijk interieur zijn uitnodigend. Ze hebben vaak afgeronde vormen en stralen een en al comfort uit. De bekleding wordt gemaakt van stoffen zoals linnen, maar we zien ook vaak aaibare gecapitonneerde stoffen terug. Wat dacht u van een schitterende, comfortabele fauteuil bij uw boekenkast. Daarin zult u urenlang genieten van uw favoriete boeken.

Landelijke accessoires interieur

Accessoires voor uw landelijke interieur

Uiteindelijk zorgen accessoires voor de echte landelijke sfeer in huis. U kunt uw woonkamer nog zo mooi inrichten, zonder accessoires blijft het wat kaal en onpersoonlijk. Afhankelijk van uw smaak kunt u het zo druk of sober maken als u wilt.

Accessoires die perfect passen bij een landelijk interieur zijn bijvoorbeeld:

 • Spiegels
 • Manden
 • Porselein
 • Glaswerk
 • Oude deurpanelen
 • Windlichten
 • Planten
 • Kussens
 • Plaids

Manden zijn geweldig handig. U kunt ze gebruiken als handige opbergers in uw kamer. Maar ook als krantenbak of bloempot doen ze het prima. U kunt uw mooiste servies prachtig tentoonstellen in uw buffetkast. En vergeet natuurlijk niet uw leukste foto’s neer te zetten in gezellige fotolijstjes. Dat maakt uw interieur pas echt persoonlijk.

Kamerplanten brengen een ruimte tot leven. Grote planten zijn schitterend, maar nemen flink wat ruimte in. Heeft u hier geen plek voor? Hang dan eens een paar hangplanten bij elkaar aan het plafond. Ze nemen amper ruimte in en geven de ruimte wel meteen een gezellige en natuurlijke sfeer.


“Breng karakter in uw interieur met een authentiek stalraam of een paar oude deurpanelen.”


Speel met licht in uw landelijke interieur

Licht doet veel met een ruimte. Denk daarom goed na over de raambekleding. In de landelijke woonstijl wordt veel gewerkt met luchtige stoffen aan smeedijzeren roedes, vouwgordijnen of shutters. Kijk goed naar de lichtinval en zorg dat u optimaal gebruikmaakt van het natuurlijke licht.

Daarnaast is een goed lichtplan natuurlijk belangrijk. Met de juiste verlichting brengt u uw landelijke interieur ook ’s avonds tot leven en laat u het geheel er gezellig uitzien. Lampenkappen gemaakt van naturel stoffering, in simpele vormen, doen het altijd goed. De armaturen zijn vaak gemaakt van messing, koper of smeedijzer.

Bouw uw landelijke interieur stap voor stap op

Om de juiste sfeer in uw landelijke interieur te krijgen is het belangrijk uw inrichting stap voor stap op te bouwen. Uw meubelen zijn de basis. Zolang deze niet naar uw zin zijn, zult u niet tevreden zijn met uw interieur. Kies daarom eerst uw landelijke kasten, landelijke tafels en landelijke zitmeubelen.

Kijk rustig rond in onze webshop, hier hebben wij de mooiste landelijke meubelen voor u verzameld. Vindt u het lastig om uw landelijke meubelen online uit te kiezen? U bent van harte welkom in onze toonzaal, om uw landelijke interieur samen te stellen.

Maak een vrijblijvende afspraak en ontdek uw landelijke interieur.

Over de schrijver
Reactie plaatsen