Een nieuw landelijk interieur? Zo pakt u dat aan

Een nieuw landelijk interieur? Zo pakt u dat aan

Wilt u een compleet nieuw landelijk interieur? Met deze woonstijl kunt u alle kanten op. Van klassiek tot een strak en modern ogend interieur, u kunt uw interieur precies maken zoals u het hebben wilt. Wij raden u aan om niet zomaar te beginnen met het verzamelen van meubelen. Een goede voorbereiding voorkomt teleurstelling.

Daarom geven we u in deze blog graag tips, zodat u het inrichten van uw nieuwe landelijk interieur meteen goed kunt aanpakken.

Moodboard landelijk interieur

U heeft vast al ideeën genoeg voor uw nieuwe landelijke interieur. In allerlei woonmagazines komt u prachtige foto’s tegen en die ene kennis had zo’n schitterende kleur op de muur, die wilt u ook wel in uw woonkamer. Op goed geluk al deze ideeën combineren in uw interieur kan verrassend goed uitpakken, maar u kunt er ook achter komen dat al deze losse ideeën eigenlijk helemaal niet bij elkaar passen. Dat zou natuurlijk zonde zijn.

De beste manier om erachter te komen of het landelijke interieur wat u in uw hoofd heeft er in het echt ook zo mooi uit komt te zien, is het maken van een moodboard. Zo maakt u uw idee visueel. Niet alleen voor uzelf, maar ook voor anderen.

Verzamel de mooiste kleuren, materialen, stijlen en items die u heeft gevonden. Dit kunt u online doen, of op een groot vel papier. Door al uw ideeën op deze manier te verzamelen en naast elkaar te zien, komt u erachter of het geheel bij elkaar past. Dat is natuurlijk wel zo handig, voor u inkopen gaat doen.

nieuwe landelijke inrichting

Doe landelijke inspiratie op

U bent natuurlijk niet de eerste die een landelijk interieur gaat inrichten. Deze woonstijl is enorm populair. Maak daarom gebruik van alle inspirerende foto’s die u tegenkomt, het internet staat er vol mee. Van schitterende woonmagazines, blogs en sites zoals Pinterest en Instagram. Het internet is een bron van inspiratie waar u uren zoet mee kunt zijn.

Verzamel de landelijke meubelen en accessoires die u het meest aanspreken. In de landelijke woonstijl mag u naar hartenlust combineren.

Afmetingen van uw landelijke interieur

Natuurlijk is die robuuste kloostertafel voor 8 personen schitterend, maar past deze ook in uw woning? Een landelijke inrichting mag knus en gezellig zijn, maar met een volgepropte woning bereikt u dit niet. Het is daarom belangrijk om de afmetingen van de door u gevonden meubelen aan te passen op uw interieur.

Meet daarom van tevoren goed de meubelen in. Als u alle meubelen van uw keus zou aanschaffen, blijft er dan nog voldoende loopruimte over? Wordt het niet te vol? Meten lijkt een saai klusje, maar het is de beste manier om in te schatten of alles goed past. Meten voorkomt dat u voor vervelende verrassingen komt te staan op het moment dat uw landelijke meubelen binnenkomen.

Online landelijke meubels kopen

Kies de juiste maat landelijke meubelen

Door te meten weet u welke meubelen u kwijt kunt. Pak uw moodboard erbij en selecteer de mooiste items, meubelen die niet in uw interieur mogen ontbreken. In onze webshop vindt u landelijke meubelen in allerlei maten, zo zit er altijd een kast, tafel of zitmeubel tussen die in uw interieur past.

Zo past misschien die 8 persoons tafel niet, maar is een landelijke tafel voor 4 of 6 personen veel mooier in uw interieur. Door meubelen te vergelijken komt u erachter wat u echt wilt met uw landelijke inrichting. Wordt de buffetkast de blikvanger in de kamer, of legt u het accent op uw eethoek? Vindt u een lange buffetkast in uw interieur schitterend, maar wordt het in uw interieur te vol? Kies voor twee smallere buffetkasten naast elkaar, om meer lucht in uw inrichting te brengen.

Vraag landelijk interieur advies

Komt u er zelf niet helemaal uit, of twijfelt u of de inrichting er in het echt net zo mooi uit komt te zien als in uw hoofd? Laat u adviseren door een professional. U koopt uw landelijke interieur voor de komende jaren. Dan wilt u nu de juiste keuzes maken, zodat u straks echt kunt genieten van uw inrichting.

Wij nodigen u graag uit in onze toonzaal. Hier vindt u een breed assortiment landelijke meubelen, die u ook in onze webshop vindt. Door onze jarenlange ervaring met het inrichten van landelijke interieurs kunnen wij u van passend advies voorzien. We helpen u graag de beste kleuren, meubels en accessoires te kiezen, die bij u en uw woning passen. Samen gaan we voor het mooiste resultaat.

Vertel ons uw wensen en ideeën in een adviesgesprek. Wij laten u graag de mogelijkheden zien. Kom vrijblijvend kijken in onze toonzaal. Wij zijn 6 dagen per week geopend. Laat even weten dat u komt, dan zorgen wij dat de koffie klaarstaat. Neem vrijblijvend contact op, voor uw mooiste landelijke interieur.

Over de schrijver
Reactie plaatsen