Kasten in uw landelijke woonkamer, vergeet deze niet…
04 juni 2021 
in Kasten

Kasten in uw landelijke woonkamer, vergeet deze niet…

Kasten zijn praktische meubelstukken in uw landelijke woonkamer. Door de opbergruimte die ze bieden, helpen ze u de kamer opgeruimd te houden. Maar kasten zijn niet alleen praktisch. Ze kunnen ook een hele decoratieve functie hebben. Denk bijvoorbeeld aan de buffetkast of boekenkast. Met deze kasten voegt u een belangrijk stukje sfeer toe aan uw landelijke woonkamer.

Kasten zijn verkrijgbaar in allerlei afmetingen, kleuren, materialen en indelingen. Hierdoor zijn kasten breed inzetbaar binnen uw landelijke interieur. Hieronder nemen we u mee langs een aantal van de meest voorkomende kasten, die u kunt toepassen in uw woonkamer en uw inrichting meteen de landelijke sfeer meegeven.

Landelijke kast 1: De buffetkast

Met stip op nummer 1 staat de landelijke buffetkast. Deze kast mag eigenlijk niet ontbreken in een landelijk interieur. De buffetkast is niet alleen een prachtige blikvanger in uw woonkamer, maar biedt u ook een zee aan opbergruimte.

Buffetkast Chic

De bovenste helft van de buffetkast is meestal voorzien van glazen deurtjes en open vakken. Hierin kunt u uw mooiste servies, accessoires en bijvoorbeeld persoonlijke verzamelingen neerzetten. U kunt ze hier veilig tentoonstellen, het glas beschermt ze tegen stof en grijpgrage vingers. De onderste helft van de kast is meestal voorzien van deuren en lades. Hierin kunt u van alles kwijt, van vazen, potten en kaarsen tot belangrijke papieren.

Bekijk onze collectie landelijke buffetkasten voor nog meer inspiratie.

Landelijke kast 2: Het dressoir

Het dressoir is een ideale kast voor uw woonkamer. Doordat deze kasten middelhoog zijn, heeft u niet alleen plek in de kast, maar ook er bovenop. U kunt er allerlei leuke landelijke accessoires op zetten en natuurlijk mooie, persoonlijke spulletjes, zoals foto’s.

Het dressoir zagen we vroeger vooral terug in de eetkamer, als kast voor het servies en ander tafelgerei. De ruimte boven op de kast werd gebruikt om schalen en pannen uit te stallen, zodat de eettafel niet te vol werd. Natuurlijk zijn er veel meer toepassingen. In een dressoir bergt u met het grootste gemak allerlei spullen op die u uit het zicht wilt hebben, zoals bordspellen, speelgoed van de kinderen of uw administratie. Door de afmetingen is het dressoir ook prima geschikt als tv-meubel.

Landelijke dressoir kast

Doordat een dressoir lager is dan de gemiddelde kast, geeft deze een ruimtelijk effect in uw woonkamer. Kiest u voor een lang dressoir, dan geeft deze kast meer lengte aan uw woonkamer. Zo kunt u ook optisch het dressoir inzetten, om meer ruimte te creëren in uw landelijke woonkamer.

Bekijk onze collectie landelijke dressoirs.

Landelijke kast 3: Tv-meubel

Heeft u meer bergruimte om uw tv nodig dan een dressoir kan bieden? Dan kiest u voor een compleet tv-meubel. Deze kast geeft u de mogelijkheid om rondom uw tv allerlei spullen op te bergen. Al uw randapparatuur kunt u hier zonder problemen kwijt.

Tv meubel landelijk chic

Een landelijk tv-meubel is niet alleen mooi, maar ook praktisch. U bent meteen al die ontsierende snoeren kwijt, die bergt u netjes op in de kast. Door uw tv te verwerken in een tv-meubel, past dit strakke, moderne apparaat beter in uw landelijke interieur.

Bekijk onze collectie landelijke tv-meubels.

Landelijke kast 4: Vitrinekast

Houdt u ook zo van allerlei leuke accessoires? Of heeft u een schitterend servies, wat het hele jaar in de kast staat te wachten tot het op tafel mag pronken. Waarom zou u deze prachtige spullen in een kast verstoppen als u ze ook het hele jaar door kunt laten zien.

Landelijke Vitrinekast

Met een landelijke vitrinekast heeft u de ideale kast in huis om al uw mooiste spulletjes te laten zien. Dus laat uw mooiste servies of schitterende keramiekverzameling zien. Een vitrinekast staat prachtig in uw woonkamer, maar staat ook mooi in de eetkamer of zelfs de keuken. Er zijn allerlei modellen vitrinekasten te vinden. Sommige zijn helemaal open, anderen zijn voorzien van kastdeuren, waardoor de onderkant dicht is en u extra bergruimte krijgt.

Bekijk onze collectie landelijke vitrinekasten.

Landelijke kast 5: Boekenkast

Bent u gek op lezen? Dan mag een boekenkast eigenlijk niet ontbreken in uw landelijke woonkamer. Wat is er fijner dan een van uw favoriete boeken uitzoeken, in uw persoonlijke bibliotheek. Waarna u comfortabel wegzakt in een heerlijke fauteuil, die daar speciaal op u staat te wachten.

Landelijke boekenkast

Een boekenkast is niet alleen geschikt voor boeken. U kunt hier natuurlijk ook uw cd’s of dvd verzameling in zetten. Heeft u (nog) niet voldoende boeken om de hele kast te vullen? Geen probleem, ook landelijke accessoires staan schitterend op de planken van een boekenkast.

 Bekijk onze collectie landelijke boekenkasten.

Kies de landelijke kast die bij u past

De keus in landelijke kasten is ruim. U kunt voor vrijwel elke toepassing een kast vinden. Combineer daarom verschillende kasten in uw woonkamer, want opbergruimte heeft u nooit te veel. Landelijke kasten zijn te vinden in verschillende uitvoeringen en kleuren. Over het algemeen worden deze kasten gemaakt van hout. U kunt kiezen voor een naturel afwerking of een originele kleur, zodat uw kast een echte blikvanger wordt.

Kijk eens rustig rond in ons online kasten assortiment. Zou u graag een kast in het echt zien? Dat kan in onze toonzaal.

Ontdek de verschillende kasten voor uw landelijke woonkamer.

Over de schrijver
Reactie plaatsen