Landelijke sfeer met de juiste meubelen

Een landelijke sfeer maakt van een huis een thuis. Een landelijke inrichting geeft een vertrouwd gevoel. De sfeer is gezellig, ongedwongen en nonchalant. Denkt u bij een landelijke sfeer meteen aan een oude woonboerderij? Natuurlijk is dit geweldig, maar u kunt deze landelijke sfeer net zo goed in uw eigen woning toepassen.

Zelfs midden in de stad kunt u uw woning zo inrichten dat u het gevoel krijgt in de vrije natuur te wonen. Zeker wanneer u de mogelijkheid heeft uw tuin en terras bij uw woning te betrekken. De landelijke sfeer komt voornamelijk uit het gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout. Afhankelijk van uw smaak vult u dit aan met de juiste meubelen.

In de landelijke woonsfeer passen zowel meer brocante, sierlijke meubelen als stoere, robuuste meubels. Ambachtelijk en royaal zijn thema’s die helemaal passen in deze stijl. Het gebruik van zachte kleuren versterken het gevoel van geborgenheid.

Bijzettafels in landelijke stijl

De landelijke sfeer in elke woning

Als u begint met uw landelijke inrichting denk u misschien meteen aan een rustiek balkenplafond, ruw gestuukte muren of onbewerkte bakstenen muren. Toch is dit niet noodzakelijk om een warme, behaaglijke en huiselijke sfeer te bereiken.

De landelijke sfeer heeft een hele eigentijdse uitstraling gekregen, die ook prachtig luxueus kan zijn. Daarom is het echt niet nodig om een oude woning te hebben, om de landelijke stijl toe te passen. Zelfs in een strakke villa is dit heel goed mogelijk. Juist de afwisseling van strakke, witte muren, een moderne natuurstenen vloer en schitterende ruwe houten meubelen geeft een uniek resultaat met een warme, rustige en huiselijke sfeer.


Zo ziet u, wanneer u het goed aanpakt is de landelijke sfeer in elke woning toe te passen.


Alleen houten meubelen voor een landelijke sfeer?

We zien in de landelijke sfeer inderdaad veel houten meubelen terug. Maar dit betekent niet dat u alleen onbewerkte houten meubels in uw woning kunt plaatsen als u een landelijke sfeer wilt bereiken. Hout geeft uw woning een natuurlijk, warm accent. Maar het laat zich ook prima combineren met mooie gelakte kasten in een andere kleur. Wit, zachte aardetinten of juist een contrasterende kleur maken uw inrichting spannend.

De juiste combinatie van kleuren en materialen brengen rust, ruimte en balans in uw landelijke interieur. En dat is precies wat u wilt. Uw woning is een rustpunt in deze drukke tijd vol stress. Een woning in landelijke sferen laat u even helemaal tot rust komen, de spanningen van de dag glijden van u af en u komt helemaal tot uzelf.

Meubelen in landelijke sfeer zijn niet comfortabel?

Het is een misverstand dat landelijke meubelen niet comfortabel zijn. Misschien denkt u aan decoratieve, houten bankjes of een eettafel in picknick stijl. Natuurlijk straalt dit een erg rustieke sfeer uit, maar deze meubelen zijn niet kenmerkend voor de landelijke sfeer. In een landelijke inrichting passen juist grote, comfortabele meubelen.

Kies daarom een royale hoekbank of een ruime zitbank waar u heerlijk in weg kunt zakken. Voeg hier een fijne fauteuil aan toe en u heeft een uiterst comfortabele zithoek die zeker aan de landelijke sfeer bijdraagt. Een gezellige poef biedt extra comfort bij uw zitmeubelen of nog een extra zitplek.

Landelijke meubelen online kopen

Laat de landelijke sfeer overal terugkomen

Trek de landelijke sfeer met gemak door in uw hele woning. Kies voor een robuuste houten eettafel met comfortabele stoelen die uw eetkamer helemaal in de landelijke sfeer brengen. Leuke houten krukjes of boomstammen zijn geweldige bijzettafeltjes in iedere ruimte. Ze zijn bijvoorbeeld ook ideaal om een mooie plant extra aandacht te geven.

Een buffetkast is een geweldig meubel in uw landelijke inrichting. Hierin laat u uw mooiste verzamelingen of beste serviesgoed veilig en stofvrij zien. Een landelijke buffetkast in een neutrale kleur is een tijdloos meubel waar u lang plezier van heeft en eigenlijk overal bij past.

 De landelijke sfeer is zo breed inzetbaar dat u hem in alle ruimtes in uw huis kunt toepassen. Een landelijk ingerichte slaapkamer is een heerlijke plek om helemaal tot rust te komen en op te laden voor de volgende dag. Zelfs de badkamer kunt u met wat eenvoudige landelijke accessoires bij de inrichting betrekken.

Meubelen met landelijke sfeer

U ziet het, in elke woning is de landelijke sfeer toepasbaar. Het is niet nodig om een duur huis te kopen, ook in een rijtjeshuis kunt u de landelijke sfeer toepassen met de juiste meubelen. Speciaal voor u hebben we de mooiste landelijke meubelen verzameld in onze webshop.

Kijk gerust eens rond en doe inspiratie op voor de perfecte landelijke sfeer:

Landelijke kasten

Landelijke tafels 

Landelijke zitmeubelen

Over de schrijver
Reactie plaatsen