Welke buffetkast kiest u? 5 tips voor het kiezen van de juiste kast

Welke buffetkast kiest u? 5 tips voor het kiezen van de juiste kast

Een buffetkast is de ultieme kast voor elk landelijk interieur. Er is geen enkele kast die zo mooi past bij de landelijke woonstijl als een schitterende buffetkast. Deze kasten zijn breed inzetbaar in uw hele woning. Ze geven de ruimte een gezellige en warme sfeer.

Daarnaast is een buffetkast zowel decoratief als functioneel. U krijgt er direct een zee aan opbergruimte bij, terwijl u in de bovenkast uw mooiste accessoires kunt uitstallen. Daardoor is een buffetkast eigenlijk onmisbaar in uw landelijke interieur. In onze webshop vindt u allerlei soorten en maten buffetkasten, zodat er altijd een kast bij zit die bij uw smaak en interieur past.

Maar hoe kiest u de mooiste buffetkast? We helpen u graag een handje met de volgende 5 tips.

1. Waar komt uw buffetkast te staan?

Voor u een buffetkast kunt gaan uitkiezen is het belangrijk te bepalen waar u de kast neer wilt gaan zetten. Afhankelijk van de plek kiest u een kast die het beste bij deze ruimte past en in de maten die u hier kwijt kunt.

Een buffetkast staat niet alleen mooi in de woonkamer, waar u hem handig kunt gebruiken voor het opbergen van allerlei rondslingerende spullen en in de bovenkast prachtige landelijke accessoires, foto’s en andere dierbare items kunt uitstallen.

Ook in de eetkamer vormt een buffetkast een schitterende toevoeging. Hier kunt u uw mooiste servies uitstallen, zodat het niet alleen rond de feestdagen te zien is. Door een buffetkast te gebruiken in de eetkamer ontziet u de kastjes in de keuken, waar u altijd plek tekort heeft. Met een buffetkast in de eetkamer heeft u meteen uw servies en bestek binnen handbereik.

Heeft u voldoende ruimte in uw keuken? Dan is een buffetkast hier natuurlijk ook een prachtige aanwinst. U komt in een keuken altijd kastruimte tekort. Een extra kast is daarom welkom. Kies een buffetkast die mooi past bij uw landelijke keuken, zodat de sfeer nog meer versterkt wordt.

Landelijke buffetkast kopen

2. Welke maat mag uw buffetkast hebben?

Nu u weet waar u de buffetkast neer wilt gaan zetten, weet u ook welke maat hij mag hebben. Al is het soms nog lastig te bepalen hoe groot de kast echt mag zijn. Een grote kast in een kleine ruimte laat deze heel vol en krap lijken, dat is niet wat u wilt. Het is natuurlijk de bedoeling dat u gemakkelijk om de kast heen kunt lopen en hij niet in de weg staat. Kiezen voor een iets lager model of een lichte kleur brengt meteen al lucht in de ruimte.

Heeft u een lange muur in een grote ruimte tot uw beschikking? U kunt kiezen voor één grote buffetkast, zodat u eenheid brengt in de ruimte. Maar dit kan ook massief overkomen. Twee of drie smallere kasten naast elkaar geeft meer lucht en net zoveel opbergruimte.

3. Hoe hoog mag uw buffetkast zijn?

U houdt uw landelijke inrichting spannend door te spelen met hoogte. Staan er al veel lage meubels in de kamer? Kies dan voor een hoge kast. Heeft u al meerdere hoge kasten, dan zorgt een laag model voor een mooie afwisseling.

Vindt u het leuk om iets op de kast te zetten, zoals een mooie pot met een hangplant? Houd hier dan rekening mee en zorg dat u tussen de bovenkant van de kast en het plafond zeker 40 tot 90 centimeter ruimte overhoudt.

4. Welke kleur buffetkast past bij uw interieur?

In onze webshop vindt u diverse buffetkasten, uitgevoerd in prachtige kleuren. U kunt de kast helemaal naar uw wens samenstellen. U kiest de kleur en zelfs het soort beslag, zo kunt u uw kast helemaal bij uw interieur laten passen.

Maar welke kleur past goed bij uw interieur? Welke kleur u kiest is bepalend voor de uitstraling van de kast en bepalend voor de sfeer in de kamer. U kunt kiezen voor een vrij neutrale kleur, die past bij de rest van uw meubelen. Of u kiest juist voor een hele andere kleur, zodat uw buffetkast een echte blikvanger wordt in uw kamer.

In onze webshop heeft u de keus uit verschillende natuurlijke houttinten, diverse RAL kleuren, maar ook trendy kleuren, waarmee u echt een statement maakt. Kies uw kleur met zorg en geniet van een schitterende kast die uw landelijke interieur echt iets extra’s geeft.

Eetkamerstoelen mosgroen en buffetkasten zwart

5. Hoe gaat u de buffetkast gebruiken?

Natuurlijk kunt u gewoon de kast kiezen die u er het mooist uit vindt zien. Maar voor uw eigen gemak raden we aan om van tevoren te bedenken hoe u uw kast wilt gaan gebruiken. Welke spullen wilt u erin opbergen? Afhankelijk van uw wensen kiest u de kast die bij u past.

Zo bergt u kleine spulletjes makkelijker op in een lade, dan in een grote kastruimte met een deur. Wilt u juist grotere spullen opbergen, zoals vazen of spellendozen? Dan is een kast met deuren juist weer handiger. Door dit vooraf in te schatten heeft u straks nog meer plezier van uw kast.

Wat is er allemaal mogelijk?

Waarschijnlijk heeft u ondertussen een aardig beeld van hoe uw buffetkast eruit moet komen te zien. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden?

>>Bekijk dan onze landelijke buffetkasten

Hier krijgt u een mooi beeld van hoe uw kast eruit kan komen te zien. Heeft u vragen of komt u ergens niet uit? Neem gerust contact met ons op, we helpen u graag.

Over de schrijver
Reactie plaatsen