Richt uw landelijke woning in met deze 6 tips

Richt uw landelijke woning in met deze 6 tips

Kunt u wel wat tips gebruiken om uw landelijke woning in te richten? Die geven we u graag in deze blog. De landelijke woonstijl is enorm populair in Nederland. Dat begrijpen we wel. Iedereen voelt zich hierin thuis. Een landelijk ingerichte woonkamer voelt direct warm, knus en gezellig.

Doordat de landelijke woonstijl zo divers en breed inzetbaar is, kunt u er alle kanten mee op. U past eenvoudig uw landelijke inrichting aan uw wensen aan. Houdt u zowel van een moderne inrichting als van brocante spulletjes? Dat is in de landelijke woonstijl geen enkel probleem. U combineert deze twee stijlen met het grootste gemak en het eindresultaat is een geweldige woonkamer waar u zich helemaal in thuis voelt.

Om uw woning een echte landelijke uitstraling te geven gebruikt u de volgende 6 tips: 

Tip 1: Grote landelijke meubelen

In de landelijke woonstijl passen royale meubelen. Wees daarom niet bang om voor grote landelijke meubelen te kiezen. Zelfs in een kleinere woonkamer kan dit prima. Kies voor één of enkele blikvangers en richt de rest van uw kamer hier omheen in.

Denk bijvoorbeeld aan een heerlijke, uitnodigende bank, voorzien van diverse kussens. Of zo’n schitterende buffetkast voor langs die lange, kale muur. En vergeet natuurlijk de grote houten eettafel niet. In de landelijke stijl past zeker het Bourgondische leven.    

Bekijk hier de collectie landelijke eettafels.  

Landelijke eettafel ovaal

 Tip 2: De juiste kleuren en materialen als basis 

Kleur doet veel met een ruimte. Kies daarom vooral een mooi palet met warme natuurtinten. Deze kleuren doen wonderen voor uw interieur. Gecombineerd met natuurlijke materialen, zoals hout, rotan, wol en linnen zorgen voor de warme sfeer waar u naar op zoek bent.

U kunt kiezen voor rustige, neutrale kleuren, zoals wit, beige, grijs of taupe. Wilt u meer warmte? Voeg hier dan aardetinten aan toe. U hoeft deze kleuren niet alleen terug te laten komen op uw muren. Ook een kast met een mooie laklaag voegt kleur toe aan uw interieur.

Tip 3: Hout hoort bij landelijk

In een landelijke woning kunt u niet om hout heen. Hout mag daarom absoluut niet ontbreken. Dit natuurlijke materiaal geeft direct een gevoel van warmte aan uw interieur. Daarnaast combineert het geweldig met allerlei rustige natuurtinten.

Kies niet alleen voor keurig afgewerkt of gelakt hout, maar wissel af met ruwe, onbewerkte materialen. Een boomstam als krukje of een robuuste tafel waarin de houtnerven duidelijk zichtbaar zijn stralen helemaal de landelijke sfeer uit.

Landelijke inrichting hout

Tip 4: Zacht en gezellig 

Een landelijke woning is knus en uitnodigend. Dit bereikt u met comfortabele, zachte meubelen. Denk aan een bank voorzien van een ruime hoeveelheid kussens. Leg er een zachte plaid op en de hele familie wil erop wegkruipen.

Een eettafel met heerlijke, gecapitonneerde stoelen nodigt uit om uitgebreid aan te dineren, uren aan na te tafelen en goede gesprekken te voeren met een hapje en drankje.    

Bekijk hier onze collectie comfortabele landelijke eetkamerstoelen. 

Tip 5: Bijzondere verzamelstukken 

Uw woning kan nog zo strak en modern zijn, met bijzondere verzamelstukken geeft u de ruimte een metamorfose. Op een tweedehands markt komt u de mooiste vintage items tegen die u schitterend toe kunt voegen aan uw landelijke woning. Denk bijvoorbeeld aan een stalraam, bijzondere verweerde deuren die u tegen een muur laat leunen, maar ook vintage keramiek en aardewerk passen hier goed bij.  

Glaswerk landelijk interieur 

Tip 6: Elegant glaswerk 

Glaswerk zorgt direct voor een elegante en verfijnde sfeer. Zeker wanneer u het combineert met kaarsen. Een grote stallantaarn of windlicht straalt helemaal de landelijke woonstijl uit. Maar ook glazen vazen, kandelaars of bijzonder karaffen passen hierbij.

Gekleurd glaswerk combineert mooi met aardewerk in dezelfde tint of rieten items.

Uw mooiste glaswerk zet u veilig en stofvrij in een vitrinekast of buffetkast.  

Landelijke meubelen om uw woning in te richten 

Natuurlijk heeft u voor de inrichting van uw landelijke woning de juiste meubelen nodig. Door onze jarenlange ervaring met landelijke meubelen weten wij precies wat uw landelijke inrichting nodig heeft. In onze webshop hebben we de mooiste landelijke meubelen voor u verzameld.

Kijk gerust eens rond en doe inspiratie op voor uw landelijke woning:

Landelijke kasten 

Landelijke tafels

Landelijke zitmeubelen 

Over de schrijver
Reactie plaatsen